بدنه اصلی ایـن بدنـه شـیر بـشقابی اسـت و فقـط مکانیزم داخلی به دو نوع پیستونی و دیافراگمی تقسیم می شوند. این نوع از شیر های اوتوماتیک ، شیرصنعتی ای است که به سیال اجازه میدهد فقط در یک جهت جریان پیدا کند. شیرهای یکطرفه معمولاً در کاربردهایی استفاده میشوند که باید از برگشت جریان در آنها جلوگیری شود و عمدتاً در پالایشگاهها و صنایع پتروشیمی کاربرد دارند.
شیرآلات – معرفی انواع ولوها یا شیرآلات و آشنایی با کاربرد های مختلف آن ها
برای آببند کردن و جلوگیری از ورود گرد و غبار به شیر از پکینگ مابین استم و درپوش استفاده می شود. گسکت های آب بندی در قسمت های دیگر مانند بین درپوش و بدنه و غیره مورد استفاده قرار می گیرد. تریم به مجموعه ای از قطعات گفته می شود که در آببند کردن ولو تاثیر مستقیم دارند. جنس تریم به دلیل اینکه بیشترین تماس را با سیال دارد از متریال مقاوم به خوردگی انتخاب می شود.
دیسک این ولوها (توپی) یک جسم صلب است که دارای یک سوراخ میباشد و برای عبور جریان تعبیه گردیده؛ این سوراخ با زاویه ۹۰ درجه در جهت طولی توپی قرار میگیرد. در وضعیت باز بودن ولو، محل عبور جریان در ولو با ورودی و خروجی مسیر متصل به ولو همراستا میگردد. یک plug valve یک ولو با حرکت چرخشی است که برای باز و بسته کردن سیال مورد استفاده قرار میگیرد.
ولوهای کور (Blind Valves)، از جمله شیرهای مکانیکی هستند که برای توقف جریان در یک خط لوله مورد استفاده به این سایت نگاه کنید قرار می گیرند. این نوع ولو بیشتر در صنایع نفت و گاز به عنوان ابزاری برای مسدود کردن بخشهای خط لوله مورد استفاده قرار می گیرد. مشخصات اصلی آن شامل نوع محرک، اتصالات درگاه ورود و خروج، اندازه و همچنین جنس بدنه شیر، نشیمنگاه آن، نوع سیل و پوشش آن است. این نوع از ولو یک نشانه قابل مشاهده و فوری برای وضعیت باز یا بسته بودن لوله ارائه می دهد که از نظر تعمیر و نگهداری استفاده بسیار پر اهمیت است. شیر توپی یا بال ولو، دارای یک جسم کروی است که از میان آن حفره ای جهت عبور سیال وجود دارد.
- محرک باترفلای ولو معمولا دارای جعبه دندهای است که فلکه را به ساقه متصل میکند.
- دو شاخ سوزنی شکل در این شیرها این امکان را میدهد که گشایش جریان در ولوها را به شکل کنترل شدهای افزایش و کاهش یابد.
- تجهیزات موتورخانه ای و دیگ بخار همانطور که میدانید، موتورخانه ها یکی از اجزای اصلی در صنایع ساختمانی محسوب میشود.
- دیافراگم روی صفحه دیافراگم و به نیروی بازگشت فنر فشار می یابد، که سپس ساقه شیر را به حرکت در می آورد.
- شیر کنترلی یا Control Valve، شیری است که برای کنترل جریان سیال و تنظیم فشار در خطوط لولهها به کار میرود.
شیرآلات صنعتی یا شیر فلکه میتواند به صورت دستی یا اتوماتیک عمل نماید. شیرهای دستی به وسیلهی یک هندویل/ آچارخور (Wrench) که به صورت دستی و غیر اتوماتیک کنترل میشود، عمل میکنند. بال ولو، پلاگ ولو، گلاب ولو، باترفلای ولو و گِیت ولو همه دارای انواع دستی نیز میباشند. این شیرآلات در شرایطی استفاده میشوند که احتیاج به قطع و وصل کامل جریان باشد. این تجهیزات دارای حرکت چرخشی بوده و برای کنترل جریان نیز به کار میروند. عنصر کنترل کنندۀ جریان در ولوها به شکل یک گوی بوده که در محل قرار گیری خود دارای حرکت دوار است.
مشخصات فنی شیرآلات صنعتی (ولوهای صنعتی)
شیر صنعتی چیست؟ بررسی ساختار و انواع ولوهای صنعتی فنی مگ | kasrasaran